måndag , december 9 2019
Home / Stil / Krokning: Mönster att köpa.
Krokning: Mönster att köpa.

Krokning: Mönster att köpa.

Över hela världen känd med olika olika namn som virkning i Frankrike och Italien, hekling i Danmark, verkande i Sverige, det är älsklingen till varje vardagskläderälskare.

Människor experimenterar idag mycket med virkning men de känner inte till den fantastiska historien i detta moderna europeiska sömnadsmönster. Så här är en snabb titt på hur den moderna virkningsvästen blev.

Namnet virkar med franska rötter. Det härrörde från ordet krokr, vilket helt enkelt betyder krok. Traditionellt, uppfann långt tillbaka på 13th århundradet, framträdde den moderna formen under 1600 som en sömnadsmetod för kungliga familjer. Förresten, det användes som gardiner, bordsduk och inte som klädmaterial. Det fick snart ett namn - 'virkade spetsar' i Frankrike och som 'kedjespets' på viktoriansk brittisk.

Men ursprunget för virkning som klädmaterial diskuteras vilda.

Det sägs att 1916, när Walter Edmund Roth besökte Afrika, fann han exempel på en unik form av virkade sjalar som användes som reflektor för social status, vilket utvecklades till dagens moderna porslin.

Vissa trodde att virkningen av ursprung härstammade från medeltida Arabien och spridde sig sedan österut mot Indien och västerut mot Europa. Indien och Nepal befinner sig båda på ett avancerat stadium av virkningskonst. Mer allmänt skapade på landsbygden där traditionerna är starka visar det den djupa historia som virkning har i den östra orienten.

Att spåra tidig kinesisk konst och stickmönster, pekar på tillräckligt med bevis för att virkningen av 17 var en viktig handelth århundrades porslin.

Europas äventyr med moderna former av virkningskonst börjar 1500 vid Italiens kyrkor, där det också är lokalt känt som "nunns spets". Sedan dess har den moderna världen omfamnat en djup dalliance med virkning.

En ytterligare närmare titt på de verktyg som dessa olika kulturer använde bildar en tydligare bild. Isolerade från varandra utvecklade alla dessa civilisationer naturligtvis sina egna verktyg och tekniker för porslin. Så frågan om ursprung är en vag fråga. Det är bättre att uppskatta vad världen kollektivt uppfann.